5 syytä valita hirsitalo

Toiset vertailevat ja punnitsevat eri vaihtoehtoja pitkään, mutta meidän kohdalla hirsitalolla ei ollut kilpailijoita. Minulle riitti yksi käynti uudessa hirsitalossa…

412A7CAB-631D-43B4-B7EA-C464D6D5288B

Turvallisuus

Hirsitalo on monessa mielessä turvallinen, painavin kohta niistä on tietysti hyvä sisäilma. Hyvä sisäilma perustuu siihen että hirsi on hengittävä rakennusmateriaali: se pitää kosteuden sekä hiilidioksidin määrän optimaalisena. Talvella sisäilman ollessa kuivaa, hirsi luovuttaa kosteutta. Kun ilmankosteus kasvaa, puu taas sitoo ylimääräisen kosteuden itseensä. Toinen turvallisuutta tuova seikka on rakennustekninen. Hirsitalossa ei ole riskialttiita kerroksia tai useita eristeitä. Rakenne on yksinkertainen.

 

Moderni ja perinteikäs

Hirsirakentaminen on kehittynyt muutamassa vuodessa valtavasti. Erilaisilla ratkaisuilla saadaan hirsitalon ilmettä muutettua perinteisestä maalais huvilasta pelkistetyn moderniin kaupunkiasumiseen. Molempiin ratkaisuihin hirsi sopii mainiosti. Esimerkkejä moderneista ratkaisuista ovat nollanurkat ja lattiasta korkealle kattoon ulottuvat ikkunat. Nollanurkka tarkoittaa sitä että hirsiliitos jää rakenteen sisään ja talo voidaan toteuttaa ilman hirsitalolle tyypillistä ristinurkkaa. Rakentamisessa jo hyvin suosittu painumaton hirsi on kutistumaton ja se mahdollistaa mm. modernimmat ikkunaratkaisut.

 

Ihana tuoksu ja kodikkuus

Kun kävelin ystäväni uuteen taloon, en voinut olla huomaamatta hirsitalon upeaa tuoretta tuoksua. Tämä yhdistettynä elävään puupintaan tuovat kodin ilmeeseen lämpöä ja luonnollisuutta. Hirsi on kodikas, vaikka ilme olisi kuinka moderni tahansa.

 

Hyvä akustiikka

Pienten lasten perheessä kodin akustiikan kyllä huomaa – kun kaikuu liikaa, tunnelmasta tulee helposti stressaava. Hirsiseinät luovat hyvän akustiikan taloon eikä ylimääräisiä akustiikkalevyjä välttämättä tarvita.

 

Ekologisuus

Hirsiseinän rakentaminen on ekologisuudessa aivan omaa luokkaansa. Hirsiseinä sitoo elinkaarensa aikana jopa kymmenkertaisesti valmistuksessa vapautuneen hiilidioksidimäärän. Hengittävä hirsiseinä myös tasaa lämpötiloja, mikä vähentää energian kulutusta lämmitykseen tai viilennykseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: