Bucket list keittiökaupoille

Keittiösuunnittelu on meillä käynnissä ja ajattelin koostaa listaa kohdista, joiden kanssa olemme keittiökaupoille lähteneet. Monesti sanotaan, että vasta kolmas omakotitalo onnistuu. Meille on rakentumassa ensimmäinen omakotitalo, mutta keittiön kohdalla ollaan päästy jo siihen kolmanteen :).

 

Lasku- ja kokkaustilaa riittävästi

Toimiva keittiö tarkoittaa itselleni paljon lasku- sekä kokkaustilaa. Laskutilaa tarvitaan erityisesti jääkaapin sekä uunin vierelle. Kokkailun haluan tehdä avarassa tilassa: Ilman että pää kopsahtaa yläkaappiin tai katselen edessä olevaa seinää. Isot säilytystilat eivät ole itselleni enää itseisarvo, en halua säilyttää kaapeissa tavaraa joita käytetään vain kerran vuodessa.

Kuvat Cosentinon Dekton tasoista 

Keittiö on osana olohuonetta, joten siltä vaaditaan esteettisyyttä

Keittiökalusteiden halutaan sulautuvan osaksi muuta sisustusta, siitä syystä haluan mahdollisimman vähän keittiökoneita näkyville. Aamiaiskaappi tulee kätkemään sisälleen kahvinkeittimen ja vedenkeittimen, paahtimen ja raastimen. Tasojen pitäminen siistinä helpottuu huomattavasti.

Kevyt ja ilmava

Edellisessä keittiössä tason yllä olevat yläkaapit ulottuivat kattoon asti. Se teki tilasta jotenkin ahtaan oloisen. Tällä kertaa toisella seinällä on vain kaapistoja ja toisella seinällä tason päällä yläkaapit ovat matalammat ja kevyemmät. Varmistaaksemme vielä keveyden, katto nostettiin lähes neljään metriin; kyllä nyt pitäisi tuntua ilmavalta ;).

Led there be light!

Keittiö sijoitetaan aamuauringon suuntaan. Välitilan ikkunasta auringon säteet tuovat valon sisälle kahvikupin luokse. Päävalot ovat ledspotit katossa sekä saarekkeen yläpuolella roikkuvat Artekin Golden Bell valaisimet. Haaveena myös seinämalli vastaavasta mallista… Epäsuoraa valoa on tulossa ainakin saarekkeen alle.

Roskiksen upgreidaus

En keksi yhtään hyvää syytä, minkä takia roskis sijoitetaan alakaapin alimmalle hyllylle. Sitten kun kahvia täynnä olevan suodattimen heittää roskikseen niin kyllähän se ehtii puolen metrin matkalla hajoamaan ja märät purut lentämään ohi roskapöntön. Mieheni ei myöskään jaksa bioastiaan laittaa jätettä, kun silloin joutuisi entistä enemmän kyyristymään :D. Tämän takia meidän roskiksemme tulee sijaitsemaan heti tason alapuolella, altaan vierellä.

WOW efekti

Haluaisin keittiöön ratkaisun, joka herättäisiä sinne ensimmäistä kertaa tulevassa henkilössä ihastuksen tunnetta. Toivoisin, että se olisi joku juju saarekkeessa esim. Dektonin taso ja epäsuora valo, mutta tämä jää nähtäväksi…

 

Jos teillä on jotain hyviä vinkkejä onnistuneeseen keittiöön tai erityisesti tähän viimeiseen kohtaan, otan mielelläni niitä vastaan :).

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: