Ison olohuoneen sisustus

Kun katson tällä hetkellä ympärilleni pienessä olohuoneessa, näen rauhattoman tilan jossa tavarat ovat täyttäneet kaiken tyhjällä olevan seinätilan. Väliaikainen asuntomme on kaksio (!) ja siinä asustaa nelihenkinen perheemme. Olen monta kertaa kiittänyt, että lapsemme ovat vielä pieniä, muutoin tämä yhtälö ei olisi toiminut tähänkään asti.

Pinterest olohuone

Kuva: Pinterest

Kutsun tulevan kotimme olohuonetta isoksi (huom! kyseessä ei ole mikään kartano), sillä siltä se tulee tuntumaan tämän minikodin jälkeen. Avaruutta tuovat korkea tila, avokeittiö sekä suuret lasikkunat. Iso olohuone saattaa kuulostaa pieneltä ongelmalta, mutta sisustuksen kannalta se aiheuttaa kuitenkin haasteita. Pienemmästä suurempaan tilaan muuttavat huomaavat, että edellisen asunnon sohva näyttääkin surullisen yksinäiseltä suuressa tilassa. Tila on uskallettava täyttää, vaikka sisustukselta toivoo tällä hetkellä ennen kaikkea avaruutta. Alla on muutamia ideoita, jotka voisi auttaa ison olohuoneen sommittelussa.

Iso tila, isot huonekalut. Mittasuhteiltaan liian pienet huonekalut ja niukka kalustus saavat kodin näyttämään kylmältä ja hallimaiselta.

Olohuone Artek

Kuva: Vepsäläinen

Tekstiilien avulla olohuoneeseen luodaan kodikkuutta. Verhot ja matot pehmentävät tilaa ja parantavat kodin akustiikkaa. Maton koon suhteen pätee sanonta: mitä suurempi, sitä parempi. Maton kuuluu olla suurempi kuin sohva ja sen tulee olla riittävän lähellä, jotta istuessa jalat ovat maton päällä. Matto myös rajaa tilaa hyvin ja kokoaa olohuoneen kalusteet yhteen.

Sohva ei ole seinässä kiinni. Sohvalla rajataan olohuone sekä avotilan muu tila. Nojatuolit ja sohva muodostavat ympyrän tai neliön yhdessä maton kanssa. Pienet sivupöydät tai sohvapöytä tekevät kokonaisuudesta toimivan. Lasille tai tavaroille pitää löytyä laskutila käden ulottuvilta. Kuinka kauniita ovatkaan marmoritasoiset sivupöydät, väri voisi olla vaikka smaragdin virheä!

ED1F2A33-E759-4CA4-88F3-CE159ED26C36.jpeg

Kuva: Asuntomessut Mikkeli Harmaja Saimaa

Olohuoneen keskipiste ei ole televisio. Televisio sijoitetaan olohuoneeseen, mutta sisustusta ei rakenneta sen ympärille. Sohvalta halutaan katsoa ulos ikkunoista tai seurustella ihmisten kanssa.

Nurkkia ja seinustoja ei tarvitse täyttää turhilla tavaroilla. Tyhjän pinnat rauhoittavat tilaa ja valitut yksittäiset esineet pääsevät paremmin esille. Tämän kun muistaisi…

Persoonalliset yksityiskohdat viimeistelevät tyylin ja luovat olohuoneesta lopulta omanlaisen tilan. Oma tyylini ei ole kovin persoonallinen, mutta muutamia yksityiskohtia olen jo miettinyt. Takastamme ei tule ihan perinteistä mallia, siinä tulee olemaan myös taso. Olisi myös ihana löytää itämainen matto, joka henkisi hieman mystiikkaa ja toisi väriä sisustukseen

Olohuone mattotukku

Kuva: Mattotukku

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: