Laattaa ja lattiaa

30.3.2019

Tätä hetkeä on odotettu, nimittäin pintamateriaalien valinta! Vuoden verran olen selannut sisustuslehtiä, Pinterestiä, Instagramia sekä pitänyt scrapbookia parhaimmista ideoista. Eikä turhaan, oli nimittäin aika suuri helpotus huomata tänään Värisilmässä sisustussuunnittelijan kanssa valintoja tehdessä, että miten selkeä kuva omasta linjasta on tänä aikana muodostunut.

Lattian valinta on ehdottomasti se vaikein valinta, hallitseehan se suurinta osaa tilasta ja on merkittävin yleisilmeeseen vaikuttava tekijä. Vaihtoehtoina meillä oli laminaatti, parketti tai vinyyli, joista päädyimme lopulta parkettiin. Isäni totesi muiden kohdalla, että meinaatteko tosiaan laittaa muovilattiaa hirsitaloon..? Kommentti jäi kolkuttelemaan ja parketti valittiin. Laminaattia olisi puoltanut sen kestävyys sekä halvempi hinta. Jälleen kerran ne kuuluisat sanat: säästetään sitten jossain toisessa kohtaa.

Kuvat: Kährs Tammi Sky Country sekä Timberwise Snöhetta tammi

Parketin osalta vaatimuksena on tammi, yksisauvaisuus eli ns. lankkuparketti sekä mattalakkaus. Pinta tulee olla vaaleaksi lakattu ja oksat eivät välttämättä haittaa eli countryhenkeä saa olla. Ylläolevat vaihtoehdot täyttävät meidän kriteerit, Timberwisea puoltaisi vielä kotimaisuus.

Kylpyhuoneeseen haluamme rauhallisen tunnelman; isoa vaaleahkoa laattaa, mustilla yksityiskohdilla höystettynä. Unidrain kaivot mahdollistavat ison laatan myös lattialle. Laattavaihtoehtoja on kaksi: hiekanvärinen Porcellanato Sound Off White 60 * 60cm tai vaalean harmaa Betontechin White 60*60 cm. Molemmat ovat hieman rouheita, betonista pintaa muistuttavia. Hinnat ovat myös kohtuullisia, vähän päälle 30€/m2.

 

WC:n osalta valinta on varma, niin pahasti olen ihastunut tähän marmorikuvioituun vaalean beigeen laattaan. Laatassa viehättää upea marmorikuvio, joka ei ole kuitenkaan liian voimakas, kiiltävä pinta sekä espanjalaishenkisyys. Tätä laattaa tulee wc:n lattiaan sekä kalusteseinälle. Kyseessä Grespania Altai Beige laatta 60*60cm, hintaa tällä laatalla on onneksi ’vain’ 55€/m2.

 

Sisääntuloaulan eli eteisen tulevan laatan kriteereinä meillä on ennen kaikkea käytännöllisyys. Isot laatat tarvitsevat vain vähän likaa kerääviä saumoja ja karheampi laatta ei ole yhtä liukas kuin kiiltävä laatta. Eteisen laataksi valitsimme aiemmin mainitun Porcellanato Sound Off White 60 * 60cm.

Kodinhoitohuoneen laatan osalta totesin miehelleni, että tässä sitten säästetään :D. Mieheni huomautti, että lattiapinta-ala on vain 7m2, valitse vain se mieluisa laatta. Tällä hetkellä vahvin ehdokas siihen on Easy SIlver 10*10cm Klinkkeri; ei herätä suurempia tunteita, mutta hinta oli huokea.

3AA85814-732E-4156-A628-297AA5B02BC6

Makuuhuoneeseen tuodaan pehmeyttä ja lämpöä kokolattiamatolla. Suurin yllätys näiden osalta on korkeat hinnat: laadukas villamatto voi maksaa jopa 100€ per neliö. Jos johonkin, niin makuuhuoneeseen sitä haluaa vain luonnontuotteita. Lisäksi maton pitäisi olla pehmeä, mutta lyhytkarvainen, eikä se saisi muistuttaa liikaa kuramattoa.

Kuvat: Ruugs Inca & Mattotalo Helma sisal matto 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: