DIY vuoristomuraali

Lastenhuoneen sisustuksia katsellessa törmäsin netissä vuoristomuraaliin. Vuorijonoja oli maalattu seinälle erivärisillä maaleilla luoden upean kolmiulotteisen tunnelman. Upeita seiniä ja hienosti elävöittivät pienempien huoneita. Eihän se niin vaikeaa voi olla, mietin, ja samalla päätin että voisihan sitä kokeilla.

IMG_2255

Lastenhuoneen pääväri on Tikkurilan Mulperi. Tämä toimi myös ensimmäisen vuoriston värinä, sillä en halunnut liian tummaa seinää myöskään vuoristoseinälle. Jos vuoristoon haluaisi saada lisää syvyystunnelmaa, kannattaisi ensimmäisen vuorijonon olla tummin ja seuraavan vaaleampi. Toisen vuorijonon väriksi valikoitui kuitenkin tummempi Ajopuu. Taivaan väriksi tuli Tikkurilan valkoinen.

  1. Ensimmäiseksi hahmottelin vuoriston paperille, jotta työmaalla maalarinteipin sommittelu olisi helpompaa. Kannattaa muuten valita maalarinteipiksi rajauksiin soveltuva teippi.
  2. Seuraavaksi hahmottelin seinälle ensimmäiseen vuorijonon lumipeitteiset huiput. Nämä ovat tärkeitä yleisilmeen kannalta. Kun teipit oli seinässä, maalasin Mulperilla kauttaaltaan.
  3. Viimeinen vaihe oli ensimmäisen vuorijonon teippaaminen seinälle sekä välin maalaaminen Ajopuulla.

Vuoriston maalaaminen tapahtui kahdessä erässä, jotta ensimmäinen maali ehtisi kuivua. Kaikkeen tähän meni aikaa n. 3 tuntia, ei siis paha omasta mielestä! Lopputulos oli mielestäni varsin onnistunut ja suhteellisen helppo toteuttaa, vai mitä mieltä olette :)?

Halutessaan vuoristoa voisi elävöittää vaikka kuumailmapallo sisustustarralla…

muraali

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: