Kylpyhuone, kodin tunnelmallisin tila

8.12.2019

Kylpyhuoneen suunnitteluun käytin ylivoimaisesti eniten aikaa pohjaa suunniteltaessa. Toiveita, mutta myös rajoitteita, oli paljon. Kylpyhuoneen tulisi sijaita lähellä makuuhuonetta sekä kodinhoitohuonetta. Nelihenkisessä perheessä kaksi suihkua olisi kätevää. Shampoot ym. olisi kiva sijoittaa omaan syvennykseen ja ikkuna toisi luonnonvaloa sisälle. Tilaan ei haluttu turhia neliöitä eikä myöskään wc istuinta. Sisustusvalinnat olisivat linjakkaita; koko tila tulisi yhdestä isosta laatasta, mustat yksityiskohdat täydentäisivät kokonaisuuden. Kaikkea ei saatu ja muutaman asian tekisin nyt eritavalla, mutta tunnelmallisen ja levollisen kylpyhuoneen saimme.

Pyöreä peili

Kylpyhuoneeseen on kulku kodinhoitohuoneen kautta, jossa on myös syvennyksessä penkki pukeutumista varten. Käytönnöllisistä syistä valitsimme mattalasisen liukuoven, sillä normaalin oven avautuminen olisi vienyt liikaa tilaa. Tämä tuo kylpyhuoheeseen myös sitä spa-henkisyyttä. Lasiovea voi suositella muillekin – maitolasista ei näy liikaa läpi ja se on myös hyvin kestänyt kahden pienen lapsen käsittelyn :).

Liukuovi
Liukuoven kiskot sijaitsevat kodinhoitohuoneen puolella. Ovi on yläkantoinen, alhaalla ohjuri.

Allaskaappi on mustaa puuviilua ja se tilattiin HandyHandyltä. Allas on samasta materiaalista kuin taso. Siistinä pitäminen on helpompaa kun turhia saumakohtia ei ole. Mattamusta hana sekä kattosuihkut ovat Tapwellin mallistosta (LVI verkkokauppa). Peili on todellinen löytö: pyöreä peili jonka takana on ledinauha (Bauhaus). Katto näyttää rimakatolta, mutta on todellisuudessa lämpökäsiteltyä haapapaneelia. Valinta on täydellinen kun vielä ledikiskot sai upotettua uraan. Kaikki valot ovat 4000K.

Kattosuihkut ovat Tapwellin mattamustaiset. Shampoo syvennyksessä on lednauha.

Kaakelit ovat 60*60 cm kokoiset. Myös lattiassa on samaa suurta laattaa linjakaivon mahdollistamana. Kaakelin hieman eläväinen pinta ja betonimainen väri on ollut onnistunut valinta (Värisilmä Sound of White). Samaa laattaa on meillä myös eteisessä. Kura tai lika ei näy pinnassa mikä tekee siitä armollisemman.

Pohja sauna

Tila on kompaktin kokoinen, neliöitä on yhteensä 5,2

Viimeisenä pohjakuva kylpyhuoneesta ja saunasta. Kuvasta poiketen suihkut on sijoitettu vastakkain. Jos rakennuslupa olisi mahdollistanut muutaman neliön enemmän, olisi wc sijoitettu erilliseen tilaan. Nyt se ei ollut mahdollista. Toisaalta varsinkin lasten kanssa ratkaisu on hyvin käytännöllinen. Shampoo hylly olisi voinut olla koko ikkunaseinän levyinen. Rakentaessa tätä oli hyvin vaikea määritellä. Tuubit ja purnukat kyllä mahtuvat nykyisellään riviin syvennykseen, mutta esteettisesti se olisi voinut näyttää kivemmalta. Jos teitä kiinnostaa kysyä tai haluatte kommentoida kylpyhuonetta, kirjoittakaa vain rohkeasti :). Seuraavaksi esittelyvuorossa on saunamme..

2 thoughts on “Kylpyhuone, kodin tunnelmallisin tila

Add yours

  1. Mustat hanat ja suihku mietinnässä niin miten ovat toimineet käytössä, tuleeko kalkki tippoja? Näistä joskus kuulee että mustaan tulisi tai näkyisi selkeästi. Saunassa taas kiinnostaa millä sävyllä olette käsitelleet seinä paneelit ja oliko yksi seinä hirrellä myös?

    Tykkää

    1. Heippa. Mustat suihkut ovat olleet nyt käytössä 4 kk ja meillä päin vesi ei ole niin kalkkista että tänä aikana niihin olisi tullut kalkkijälkiä. Voin suositella 🙂. Saunassa paneelit ja hirret käsitelty Tikkurilan Arctic Tromsö sävyllä. Helmiäishohtoinen mutta ei liikaa. Kaksi seinää on hirrellä.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: