Vaatehuoneen suunnittelu

2.2.2020
Kaupallinen yhteistyö Mirror Line Oy

Vaatehuoneen säilytys

Vaatehuone on loistava ratkaisu vaatteiden säilytykseen sekä niiden löytämiseen. On suoranaista luksusta kävellä aamulla vaatehuoneeseen ja valita työvaatteet päälle. Hyvä säilytys auttaa pitämään vaatteet siististi järjestyksessä mutta kuitenkin saatavilla. Parasta tai pahinta vaatehuoneen säilytysratkaisuja suunniteltaessa on se, että vasta käytäntö näyttää, kuinka toimiva vaatehuone on juuri sinun tarpeillesi. Olen koostanut muutamia huomioita omasta kokemuksesta, jotka suosittelen lukemaan ennen vaatehuoneen kalusteiden hankintaa.

IMG_2829Vaatehuoneen säilytys on onnistunut, kun jokaiselle tavaralle on oma paikkansa.

Vaatehuoneen suunnittelu ja vaatehuoneen kalusteet

Vaatehuoneen suunnittelu lähtee liikkeelle tilasta sekä tarpeista. Ole onnellinen, jos tilasi ei ole pitkänmallinen ja siinä on neliöitä yli 5m2. Meidän vaatehuoneessa nimittäin on vähän alle 5m2 neliöitä ja se on hyvin kapea. Vaatehuoneen kalusteet oli suunniteltava tarkasti, jotta käytävän keskellä ei ahdistaisi ja vetolaatikot saisi vedettyä auki.

Vaatehuoneemme koostuu kolmesta peruselementistä: vaatetangoista, vetolaatikoista sekä avohyllyistä. Näistä ensimmäiseen eli vaatetankoihin kannattaa satsata, ei euroja, vaan metrejä. Itse olisin mielelläni laittanut jopa enemmän vaatetankoja, mutta kun vaatehuone oli muodoltaan kapea, vaatetankoja tuli vain toiselle sivulle. Vaatetangot tarvitsevat syvyyttä vähintään 50cm (henkarit n. 43cm). Muista vaatehuoneen suunnittelussa paikka myös pidemmille riippuville vaatteille kuten mekoille ja pitkille neuleille.

IMG_2812Vaatehuoneen kalusteista toimivimmat ovat vaatetangot ja vetolaatikot

Vetolaatikot ovat käytännöllisiä vaatteille, joita ei roikuteta. Itsellä vetolaatikoissa on mm. t-paitoja, urheiluvaatteita, yöpaitoja ja farkkuja. Vaatteet pysyvät vetolaatikoissa hyvässä järjestyksessä eivätkä pölyynny. Älä unohda koruja, huiveja, aurinkolaseja tai vöitä. Ylimmät vetolaatikot ovat loistavia paikkoja näiden säilömiseen. Kun hyllylevy on umpinaisen sijaan lasia, näkyvät tavarat ilman laatikon avaamista.

IMG_3769Vetolaatikoissa vaatteet säilyvät siistissä järjestyksessä

Avohyllyjä ei kannata olla liikaa. Lisäksi liian syvät hyllyt jättävät takana olevat vaatteet pimentoon. Valitse hyllyjen syvyydeksi 40cm, sen verran vaatteet vievät tilaa viikattuina. Säilytän painavimpia neuleita sekä laukkuja avohyllyillä. Laukuista voi tehdä myös kauniita asetelmia hyllyille ilahduttamaan arkea. Alimmilla avohyllyillä on loistava paikka kengille, muista suunnitella myös niille paikat. Ylimmillä hyllyillä voi säilöä kausitavaraa ja esim. matkalaukkuja.

Itse tykkään säilöä siistimmät housut housuripustimessa. Ulosvedettävä ripustin on käytännöllinen, mutta ei välttämätön. Housuripustin ei tarvitse yhtä paljoa syvyyttä kuin henkarit, joten se mahtuu ahtaampaan paikkaan.

IMG_2814Muista huomioida pitkät roikkuvat vaatteet vaatehuoneen säilytystä miettiessä

Vaatehuoneen sisustus

Kalusteiden jälkeen kokonaisuutta voi täydentää esim. peilillä, koreilla ja pukupusseilla. Tyhjälle seinälle voi kiinnittää koukkuja, johon voi ripustaa vaikka seuraavan päivän vaatteet. Vaateripustimet kannattaa olla samanvärisiä. Paidoille ja housuille löytyy omat henkarinsa. Muista myös riittävä valaistus. Yksi lamppu luo vain varjoja eikä valaise riittävän tehokkaasti, enempi parempi. Jos haluat vaatehuoneen myös näyttävän kutsuvalta, kannattaa näkyville jättää kauneimmat vaatteet ja jumppavaatteet sekä kerrastot säilöä vetolaatikoissa. Jos tilasi on enemmän neliöin muotoinen, vaatehuoneen keskelle voi sijoittaa penkin tai rahin. Lopuksi kun järjestät vaatteet vielä väreittäin, niin unelmien pukeutumistila on valmis 😊.

Olisi kiva kuulla muiden kommentteja sekä tilaratkaisuja, mikä teillä toimii ja mikä ei?

Mirror Line Oy

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: