Täydellinen matto makuuhuoneeseen

19.3.2020
Yhteistyössä Veke

Matto kuin unelma. Näillä sanoilla voisi kuvata VM Carpetin hattara mattoa. Jos etsit huoneeseen super pehmeää mattoa sopivassa koossa, voit lopettaa etsinnän, olet juuri löytänyt sellaisen 😊. VM Carpet Hattara matto 1

Makuuhuoneen matolta toivotaan poikkeuksetta pehmeyttä. Myös meidän haaveenamme oli löytää makuuhuoneeseen pehmeä ja yksivärinen matto, joka loisi huoneeseen harmoniaa ja rauhallisuutta. Aamulla herätessä olisi ihana kävellä paljain jaloin untuvaisen tuntuisella matolla kuin kylmällä ja kovalla lattialla. Yhtenä vaihtoehtona meillä oli kokolattiamatto, mutta tästä luovuttiin käytännöllisyyden takia. Makuuhuoneesta on kulku ulos terassille enkä halunnut vaaleaa kokolattiamattoa vastaanottamaan likaa.

Minkä kokoinen matto sopii makuuhuoneeseen? Sängyn alle ulottuva matto on ihanteellinen kooltaan. Tuntuu kuitenkin turhalta ostaa matto, jonka pinta-alasta suurin osa olisi sängyn alla. En myöskään halunnut maksaa sängyn alla olevasta osuudesta, saati sitten imuroida sitä. Vaihtoehtoina olivat kulmikas tai pyöreä matto. Pyöreitä ja pehmeitä muotoja käytetään nyt paljon sisustuksessa esimerkiksi peileissä ja sohvan muotoilussa. Ympyrän muotoinen matto tuntui tuovan muuten kulmikkaaseen tilaan sitä kaivattua pehmeyttä.

IMG_4257

Makuuhuoneen matoksi valikoitui VM Carpetin hattara matto halkaisijaltaan 160cm. Tilaan pyöreä matto istui täydellisesti ja teki siitä mielenkiintoisemman. Mattoa on saatavilla myös kulmikkaana. Polyamidista valmistettua nukkamattoa on tilattavissa useissa eri kokoluokissa, myös mittatilauksena.

IMG_4232

Tuntuma Hattara matossa on ylellisen pehmeä. Matto suorastaan kutsuu upottamaan varpaat pehmeään syleilyyn. Pinta on tasainen ja sileä, nukalla on pituutta n. 8mm. Ohutnukkainen matto on helppo pitää puhtaana, eikä näytä ’takkuiselta’ 😊. Pohjassa on liukumaton pohja, joka pitää maton ryhdikkäänä ja paikallaan. Hattaran tuntumaa on vaikea kuvailla, se pitää tuntea!

VM Carpet Hattara matto 3

Laadukas matto on Suomessa valmistettu. Makuuhuoneen lisäksi Hattara sopii hyvin myös olohuoneeseen. Väriltään meidän mattomme on valkoinen, joka sopii oikein hyvin yhteen tammiparketin kanssa. Värivaihtoehtoja on tämän lisäksi mm. beige, roosa ja harmaa. Pinta on hieman kiiltävä, mikä tekee matosta silkkimäisen näköisen.

Veke.fi -verkkokaupan hinnat ovat kauttaaltaan kilpailukykyisiä ja toimitusaika on varsin lyhyt. Oman maton saimme viikon sisällä. Muille täydellistä mattoa etsiville alla on vielä muutama lisävinkki maton valintaan:

  • Matto toimii hyvänä akustoivana elementtinä, varsinkin jos tila on iso ja korkea.
  • Kaunis lattia ei mattoa välttämättä tarvitse, mutta se tekee tilasta kotoisan ja pehmeän.
  • Olohuoneen maton osalta sääntö, mitä isompi sitä parempi, pätee hyvin. Iso matto sitoo kalusteet kivasti yhteen luoden yleisilmeestä rauhallisen. Usein olohuoneeseen valitaan liian pieni matto, joka saa kokonaisuuden näyttämään irtonaiselta tai huonekalut liian suurilta.
  • Suuressa makuuhuoneessa iso sängyn alle ulottuva matto näyttää tyylikkäältä. Yksi matto on aina selkeämpi kuin kolme pientä suikaleen muotoista mattoa. Maton pitäisi ulottua riittävästi sängyn alta, joten myös tässä kohtaa isompi parempi -sääntö pätee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: