Siro Pace daybed on monikäyttöinen kaluste

8.9.2020 Kaupalinen yhteistyö yhdessä FUTONNETTI verkkokaupan kanssa

Miltä kuulostaa kaluste, joka toimii sohvana, penkkinä, vierashuoneen sänkynä ja päivävuoteena? Sanoisin, että monikäyttöiseltä huonekalulta. Daybedit eli suomeksi leposohva, päivävuode tai vuodesohva ovat olleet suosittuja kalusteita jo useamman vuoden ajan. Ajatuksena vuodesohva ei ole uusi, vaan se on ollut suomalaisten kodeissa jo pitkään, vain eri nimellä. Kovan sohvapenkin muistan mummolasta. Männystä valmistettu penkki ei ollut ihan yhtä kevyt rakenteeltaan mutta vieraiden oli helppo kerääntyä sen ympärille istumaan.

Futonnetti Pace Daybed

Daybed on suurempi kuin penkki mutta monesti kapeampi kuin sänky. Pituudeltaan siinä mahtuu juuri aikuinen nukkumaan. Daybedissä ei ole käsinojaa mikä tekee siitä ilmavan ja näin helposti sijoitettavan kalusteen. Kaikki eivät halua sijoittaa sohvaa keskelle olohuonetta, mutta daybedille paikka on kuin tehty. Varsinaisesti sohvan korvikkeena se ei kovin hyvin toimi, koska pidemmän päälle ilman selkänojaa olevassa penkissä ei ole yhtä mukava istua, mutta toisen sohvan se korvaa mainiosti. Jos daybedin sijoittaa seinän vierelle ja asettaa pehmusteet sitä vasten, on daybedissa mahdollista maata puoli-istuva asennossa. Pienemmässä asunnossa raskas sohva voi olla jopa mielekästä korvata kevyllä daybedillä.

Vuodesohva on helppo sijoittaa huoneessa

Minimalistinen Pace daybed sopii skandinaaviseen sisustukseen

Työhuoneen kalusteemme ovat tarkoin harkittuja, tila on pieni emmekä halua sinne mitään tarpeetonta. Yhtenä toiveena oli mahduttaa huoneeseen siro vierasvuode. Etsinnän jälkeen löysimme nämä ihanat ja niin monikäyttöiset daybedit. Kuinka rentouttava olisikaan työpäivän aikana maata hetki päivävuoteessa ja lepuuttaa aivoja. Illalla daybediin voisi uppoutua hyvän kirjan parissa.

Futonnetin Pace daybed oli löytö, jonka molemmat kelpuuttivat työhuoneeseen. Erityisesti sen tunnistettavissa oleva persoonallinen runko sekä pyöreät jalat olivat mieleemme. Pace daybed on yhdistelmä skandinaavista ja japanilaista tyyliä: selkeälinjaisuutta ja modernia. Massiivipuusta valmistettu Karup Design runko on lakattu mustaksi. Daybedin päädystä näkyy kauniisti pyöreät runkopuut patjan alla. Ilmava runko mahdollistaa myös patjan hyvän tuulettavuuden.

Futonnetin Pace Daypedissä on tunnistettavissa oleva muotoilu

Millainen futon on nukkua?

Futonpatja on jämäkkä istua ja nukkua. Runko ei tunnu patjan läpi (myös tätä minulta on kysytty 😊). Monille selkävaivaisille futonpatja on tuonut jopa helpotusta ongelmiin. Patjan sisus on laadukasta villasekoitetta ja vaahtomuovia. Kankaaksi valitsimme linen kankaan, jossa on 50%:ia pellavaa ja 50%:ia puuvillaa. Luonnonmateriaalit hengittävät ja tuntuvat miellyttävältä ihoa vasten. Mieheni on nukkunut muutaman yön sängyssä ja hän kehui daybedia mukavan tukevaksi nukkua. Pace daybediä on käytetty myös vierasvuoteena. Vuoteen sijaaminen sängylle tuntui arvokkaammalta vierasta kohtaan kuin pedin tekeminen lattialle.

Futonnetin patjoja on saatavilla myös parivuoteisiin. Osa teistä saattaa muistaa nähneensä Tuusulan asuntomessuilla 2020 Ziggy sängyn, jossa sängynrunkoon on upotettu lokeroita. Jos meidän oma sänkymme ei olisi niin tuore, ottaisin ehdottomasti kokeiluun myös Futonnetin parivuoteen.

Futonnetin Pace daybedissä on miellyttävä ottaa päivänokoset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: